قانون جاماندگان سهام عدالت عملیاتی شد | جاماندگان سهام عدالت سهام میگیرند؟

سخنگوی اتحادیه سراسری تعاونی‌های سهام عدالت گفت: بعد از پیگیری‌های مجلس در قانون بودجه و تکلیفی که برای دولت تعیین شد، قرار شد در سال جاری عملیات اجرایی آن به طور کامل انجام شود.
کد خبر: ۱۳۷۰۸۰۴

چندی است که ثبت نام  جاماندگان سهام عدالت مطرح است. اما شرایط ثبت نام جاماندگان سهام عدالت برای  چیست؟ ثبت نام برای جاماندگان سهام عدالت برای  چه زمانی انجام می شود؟ ثبت نام جاماندگان سهام عدالت چگونه است؟ برای مطالب جاماندگان سهام عدالت با ما همراه باشید.

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از خبرگزاری صداوسیما، علی اکبر حیدری در برنامه «شروع تازه» رادیو اقتصاد امروز صبح تصریح کرد: این موضوع در تکلیف قانون بودجه امسال باید به طور کامل اجرایی شود؛ هر چند که شاهد تاخیراتی در اجرای آن هستیم؛ ولی در کلیات اینکه چه دهک‌هایی در اولویت باشند، جمع بندی لازم انجام شده و انشالله اجرایی خواهد شد.

او افزود: در قانون بودجه اولویت به مددجویان نهاد‌های حمایتی کمیته امداد و بهزیستی است که نزدیک به سه و نیم میلیون نفر از جمعیت مشمول طرح افرادی هستند که در این دو نهاد تحت پوشش هستند که هنوز سهام عدالت دریافت نکرده اند.

حیدری خاطر نشان کرد: ممکن است مردم زیادی در کشور نیز باشند که تحت پوشش نهاد‌ها نباشند، ولی فعلاً در گام اول سه و نیم میلیون نفر از جاماندگان سهام عدالت شناسایی شده اند.

حیدری در پاسخ به این سوال که آیا نیازی به ثبت نام برای تخصیص سهام عدالت هست، اظهار داشت: در هیچ مرحله سهام عدالت حتی در گذشته هم فرآیند شناسایی اولیه و ثبت نام وجود نداشت؛ چرا که هم دستگاه مسئول مشخص بوده و هم شناسایی اولیه از سوی آن دستگاه انجام شده است.

وی در خصوص اینکه شرایط واگذاری برای دهک‌های بالاتر جامعه نیز وجود دارد، تصریح کرد: در مجموع همه جامانده‌های سهام عدالت نزدیک به ۲۰ میلیون نفر می‌شوند که اولویت بندی بر اساس آن انجام می‌شوند؛ مثل رویه قبلی سهام عدالت که در سال‌های ۸۵ تا ۹۵ انجام شد.

حیدری اختلال سیستمی را مسئله مهم در دریافت نکردن برخی افراد بیان کرد و تصریح کرد: برخی افراد در سال‌های گذشته شناسایی و تکالیف قانونی هم برای آن‌ها انجام شده است، ولی بر اثر اختلال سیستمی، سهام خود را دریافت نکردند که تعداد آن‌ها نزدیک به یک میلیون و هشتصد هزار نفر هستند. در این راستا، قانونگذار تشخیص می‌دهد که نیاز به قانون و تکلیف جدیدی برایشان نیست و انتظار این است که دبیرخانه مرکز سهام عدالت با مغایرت گیری که انجام می‌دهد، سهام آن‌ها را از همان قرارداد‌های قبلی تخصیص دهد.

او درباره انتشار اطلاعات از پرتفوی که قرار است برای جاماندگان در نظر گرفته شود؛ گفت: در حال حاضر شناسایی افراد و منابع آن در کلیات انجام شده است و تنها اختلاف آن این است که اگر اسم این طرح را سهام عدالت می‌گذاریم، باید طبق قانون فصل ششم اصل ۴۴ عملیاتی شود؛ اما بعضا اشاره می‌شود که با روش مستقیم می‌خواهند این کار انجام شود و تفاوت این دو مسئله اینجا خواهد بود که پرتفویی که در مدل اصلی سهام عدالت داده می‌شود توزیع عادلانه، سراسری و یکسانی خواهد داشت؛ اما در مدل دوم ممکن است اختلاف نظر‌هایی بین افرادی که در اولویت‌های مختلف سهام دریافت می‌کنند داشته باشیم و چالش‌هایی پیش بیاید.

او ادامه داد:، اما پرتفوی سهام عدالت چه در روش قانونی و مطابق اصل ۴۴ بخواهد تخصیص داده شود و چه بر مبنای غیرقانونی و تخصیصی که برخی از مسئولان دارند در هر دو حالت از سهام‌های ارزنده بازار خواهد بود.

حیدری گفت: امیدواریم همه دست اندرکاران در مسیر قانونی حرکت کنند و بتوانیم تا پایان سال همه گروه‌های مشمول را شناسایی کنیم و سهام را به آن‌ها تخصیص دهیم.
 
قانون جاماندگان سهام عدالت عملیاتی شد | جاماندگان سهام عدالت سهام میگیرند؟

شناسایی حدود ۳.۵ میلیون جامانده سهام عدالت/ هیچ ثبت نامی نیاز نیست



سوال: اجرای قانون واگذاری سهام به جاماندگان سهام عدالت در چه مرحله‌ای است؟

قربان زاده: پیش نویس مصوبه هیات دولت در باره این تکلیف در مورد مشمولان کمیته امداد و بهزیستی آماده شده است. در چند مرحله تکلیف این واگذاری سهام به جاماندگان اجرا می‌شود.

جلساتی با سازمان بهزیستی و کمیته امداد برگزار شده فهرست کسانی که مشمول هستند، اما سهام عدالت ندارند استخراج شده حدود ۳.۵ میلیون نفر که تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی هستند، اما سهام ندارند قرار است این فهرست با سامانه وزارت رفاه چک بشود.

۵۰ درصد تخفیف برای این مشمولان در نظر گرفته شود و ۵۰ درصد هم از محل سود سال‌های آتی تسویه می‌شوند پس مشمولان تحت پوشش کمیته و بهزیستی حتی یک ریال هم برای دریافت سهام عدالت نباید پرداخت کنند همچنین هیچ ثبت نامی هم نیاز نیست انجام دهند.

در مورد مابقی افراد هم دو دهک اول که باقی می‌مانند در مرحله دوم است و در مرحله سوم افراد ۴ دهک بعدی هستند که وزارت اقتصاد و رفاه سازوکار شناسایی افراد را باید داشته باشند.

منابع دولت در خصوص سهام ارزنده الان روی تابلوی بورس حدود ۲۸۰ هزار میلیارد تومان است که حدود ۱۲۰ هزار میلیارد تومان وثیقه است. تنها از سهام غیر وثیقه قابل‌واگذاری برای پرتفوی سهام عدالت تصمیم گرفته می‌شود که شامل هلدینگ خلیج فارس و ۳ بانک است.

نیاز به اصلاح قانون داریم تا از منابع دیگر هم بتوانیم برای پرتفوی سهام عدالت استفاده کنیم تا منابعی برای پرداخت سهام عدالت به جاماندگان دهک‌های بعدی باشد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۱ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها